Canvi inesperat en la presidència de l’Agència Efe. El Govern espanyol ha destituït Fernando Garea, segons ha comunicat el periodista en una carta a la plantilla. El substituirà Gabriela Cañas, que serà la primera presidenta d’Efe en els seus 80 anys d’història.

Fernando Garea va assumir la presidència el juliol de 2018 amb el suport dels diferents grups parlamentaris i de la plantilla. Durant el seu curt mandat, el periodista ha treballat per renovar Efe en diferents àmbits, tant en continguts i tecnologia com en la gestió. “Una agència pública de notícies no és una agència de notícies del Govern, ni tan sols una agència oficial”, subratlla Garea en la nota de comiat.

El Consell de Ministres d’aquest dimarts nomenarà Gabriela Cañas com a nova presidenta d’Efe, i després haurà de ser avaluat pel consell d’administració de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

Cañas ha desenvolupat la major part de la seva carrera a El País, on ha estat cap de les seccions de Madrid i societat, corresponsal a Brussel·les i París, i editorialista. Entre 2006 i 2008 va ser directora general d’Informació Internacional a la Secretaria d’Estat de Comunicació del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Actualment Gabriela Cañas és subdirectora de l’Escola de Periodisme UAM-El País.