Guionistes Associats de Catalunya s’ha aliat amb la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida per posar en marxa el primer Màster en Escriptura del Guió Audiovisual. És el primer cop que el GAC apadrina uns estudis de màster, els quals, a diferència d’altres, contempla les modalitats de ficció, documental i entreteniment.

El Màster té un any de durada i és possible cursar-lo presencialment i online. El curs està vertebrat a partir de la idea “d’aprendre fent”; és a dir, de formar-se escrivint, ja que totes les matèries són de caràcter pràctic, sense oblidar els continguts teòrics.

Bona part del professorat està format per membres del GAC, guionistes de sèries com El Ministerio del Tiempo, Plats bruts, El Príncipe, Les de l’hoquei, Isabel, Tornarem, Jet lag; pel·lícules com Salvador, El cadàver d’Anna Fritz, Romasanta, Fènix 11·23, El practicante; documentals com De nens, Idrissa, crònica d’una mort qualsevol, Matchday; o programes d’entreteniment com Polònia, Homo Zapping, Tu cara me suenaJoc de cartes.

Un altre dels objectius del Màster en Escriptura del Guió Audiovisual és posar en contacte els alumnes amb el món professional a través de les pràctiques en productores com Minoria Absoluta, Bat a Bat, Alguna Pregunta Més, Arca TV, Quart o Antàrtida Produccions, entre d’altres.