El consell d’administració d’Unidad Editorial ha cessat Casimiro García-Abadillo com a director d’El Mundo tot just 15 mesos després del seu nomenament. En el seu lloc col·locarà David Jiménez, que va començar la seva carrera al diari el 1994, i a qui se li ha encarregat de comandar una nova etapa periodística amb el focus posat en la transformació digital.

El president executiu d’Unidad Editorial, Antonio Fernández-Galiano, ha comunicat la decisió a la plantilla en una missiva on no aclareix els motius del relleu. Tan sols es limita a dir que García-Abadillo va assumir la “difícil tasca” de dirigir El Mundo després de la sortida de Pedro J. Ramírez, i que “ha contribuït decisivament a estabilitzar els resultats del diari, a enfortir l’equip a partir de la reorganització de la redacció i el redisseny del diari per acostar-lo a les noves demandes informatives i de continguts”.  

Nascut a Barcelona el 1971, Jiménez es va incorporar a El Mundo com a becari, i el 1998 va marxar de corresponsal a l’Àsia, fins que el 2014 es va agafar una excedència després de rebre una beca Nieman a la Universitat de Harvard, on ha passat un any realitzant cursos de lideratge i projectes sobre el futur del periodisme.

“El nomenament de David suposa un impuls al procés de transformació digital d’El Mundo que venim desenvolupant entre tots des de fa dos anys”, ha ressaltat Fernández-Galiano sobre el nou director del diari, que assumirà el càrrec “en les properes setmanes”. 

“La seva experiència i trajectòria professional, que l’han convertit en un dels periodistes més respectats, així com la seva formació internacional i ampli coneixement de l’entorn digital, són factors que han convençut el consell que és la persona idònia per dirigir el diari en aquests moments de grans reptes i canvis”, afegeix en el comunicat enviat als treballadors.

Un simple periodista

Després de fer-se pública la notícia, David Jiménez ha penjat una entrada al seu blog on es presenta com a “un simple periodista”. Qui serà nou director d’El Mundo reconeix que el fet d’haver desenvolupat gairebé tota la seva carrera fora d’Espanya té alguns inconvenients, per la qual cosa requerirà d’un “ràpid aprenentatge” i el “recolzament” dels companys.

Però també considera que aquests 17 anys a fora tenen un gran avantatge: “No tinc cap afinitat especial per cap partit polític a Espanya. No dec favors a ningú. Ningú me’ls deu a mi. La meva única agenda serà la recerca de la veritat, la denúncia de la corrupció, la independència de les institucions, la regeneració de la democràcia i la defensa del dret dels ciutadans a conèixer qualsevol informació rellevant per a les seves vides. La meva etapa com a director haurà estat un èxit si reuneixo el coratge periodístic per mantenir aquest compromís”, assegura al blog. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram