Prensa Ibérica ha nomenat la periodista Gemma Robles com a nova directora d’El Periódico de España en substitució de Fernando Garea, que ha estat cessat tres mesos després de néixer el diari (el 12 d’octubre) amb l’argument que el resultat “no s’ajusta a l’encàrrec que li va ser encomanat”, segons explica ell mateix en una sèrie de tuits. Garea es va incorporar al projecte el passat juny i Prensa Ibérica ha agraït la tasca desenvolupada en el llançament de la capçalera.

Gemma Robles ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria a El Periódico de Catalunya, on es va incorporar el 2007. Quatre anys després va ser nomenada delegada de la direcció a Madrid, i des de setembre de 2019 també n’és la directora adjunta. Anteriorment havia treballat a Onda Cero i Europa Press.

“Dirigir ara El Periódico d’Espanya és un honor, però també un desafiament ingent. Amb humilitat i il·lusió per coordinar un magnífic equip de periodistes, accepto el repte professional de fer del diari un referent imprescindible de la premsa espanyola”, ha dit Robles.

La periodista ha avançat que en la nova etapa d’El Periódico de España “s’estrenyeran encara més els llaços” amb la resta de diaris del grup i el treball en xarxa de les diferents redaccions. “Amb aquest potencial de recursos aspirem a arribar on altres no arriben i a explicar allò que altres no expliquen”, remarca.