El grup Girona Notícies ha introduït un nou sistema per potenciar i millorar l’accessibilitat de les persones amb problemes visuals o amb dificultats de lectura als continguts dels seus portals, gironanoticies.com i catalunyanoticies.com. En concret, ha incorporat l’aplicació ReadSpeaker, un reproductor de lectura automàtica que permet escoltar les informacions tant a través del web com del dispositiu mòbil.

Fa temps que gironanotícies.com ja oferia la possibilitat d’escoltar les informacions publicades, fent la conversió de text a àudio de forma manual, però amb la incorporació del sistema ReadSpeaker es busca millorar aquest servei. A més, amb la nova aplicació, la conversió es fa en temps real, de manera que si els continguts s’actualitzen, l’àudio també ho fa.

Girona Notícies destaca que és el primer grup digital de l’Estat en utilitzar ReadSpeaker. Aquest sistema també l’utilitzen els portals de les televisions basca, gallega i asturiana, així com el campus virtual de la Universitat Oberta de Catalunya.