Godó abandona el negoci televisiu. El grup ha tancat a un acord per vendre Emissions Digitals de Catalunya, societat gestora de 8tv, a OC 2022, empresa de Nicola Pedrazzoli, l’impulsor de l’extint Canal Català i ara de Teve.cat, que en aquesta nova aventura s’ha aliat amb Borja García-Nieto, president de Grupo Financiero Riva y García i expresident del Círculo Ecuestre.

El traspàs inclou el múltiplex de TDT de la qual és concessionària EDC, per on emeten 8tv, Barça TV, Fibracat TV i Bom Cine. La compravenda ronda els 10 milions d’euros, que es pagaran a milió per any, segons avançava NacióDigital.

L’operació està pendent de l’aprovació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

“Després de molts anys d’esforços i de desenvolupar projectes que, sovint, han estat destacables dins de la radiodifusió televisiva a Catalunya, s’ha arribat gairebé a un punt neutre pel que fa als resultats”, argumenta Godó. Així doncs, considera que “ha arribat el moment de cedir el testimoni a un nou operador que podrà aprofitar la feina feta fins al moment en benefici de la televisió a Catalunya i la seva audiència, amb una producció diferent, més basada en la proximitat”.

Cronologia d’una TV fallida

8tv va començar a emetre el 23 d’abril de 2001 amb el nom de City TV només per a Barcelona, i poc a poc va anar ampliant la seva cobertura. El 2003, Godó es va adjudicar l’única llicència de TDT privada per a tot Catalunya. El 2006, City TV es va rebatejar com a Td8 durant uns mesos, i el novembre de 2006 adoptava l’actual 8tv.

El 2015, Godó va intentar aturar les pèrdues acumulades i revifar la cadena amb l’entrada de Mediaset en l’accionariat d’EDC, però l’operació no va funcionar i el grup de Fuencarral va sortir-ne dos anys després.

El 2017, Josep Cuní va deixar 8 al dia i l’any següent 8tv va perdre l’Arucitys d’Alfons Arús, els dos pilars de la programació. Des de principis de 2019 la graella de 8tv només emet continguts enllaunats.