La Google News Initiative ha creat un fons per combatre la desinformació sobre les vacunes de la Covid-19 i la immunització. D’aquesta manera, ha posat en marxa una convocatòria de projectes dirigits a ampliar la cobertura dels fact checkers, especialment entre els col·lectius que “poden veure’s desproporcionalment afectats per la desinformació”.

El Fons destinarà fins a 3 milions de dòlars (uns 2,5 milions d’euros) a finançar projectes amb potencial per proporcionar eines correctores i continguts eficaços per contrarestar la desinformació sobre el vaccí. Els projectes seleccionats rebran fins a 1 milió de dòlars cadascun (820.000 euros), cobrint fins al 80% del pressupost total.

Tindran prioritat els projectes de col·laboració amb equips interdisciplinaris i amb mètriques de resultats “clares”. Entre les sol·licituds admissibles poden figurar col·laboracions entre un projecte de verificació d’informació ja consolidat i un mitjà de comunicació de gran abast dins d’una comunitat específica. També són elegibles plataformes de col·laboració entre periodistes i metges que, de forma conjunta, detectin casos de desinformació i publiquin verificacions.