Google i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya han iniciat una col·laboració per garantir la protecció de les persones usuàries, especialment dels menors, en la plataforma de vídeos YouTube. D’aquesta manera, el CAC es converteix en un Trusted Flagger, el programa de la plataforma que inclou organitzacions que assenyalen continguts il·lícits o perjudicials a YouTube, la qual cosa li permetrà obtenir accés a una eina per flaguejar contingut en bloc.

L’ens regulador treballarà en la detecció precoç d’aquells continguts que puguin contravenir la normativa existent, així com els termes d’ús de la plataforma, per tal d’agilitzar-ne la retirada o l’accés condicionat, segons correspongui. Els avisos dels Trusted Flaggers són revisats de manera prioritària pels equips de YouTube i, en el cas del CAC, abordaran temes com la protecció dels menors, la desinformació, el discurs d’odi, la sexualització, el ciberassetjament o la promoció del suïcidi.

El programa Trusted Flaggers va ser desenvolupat per la plataforma amb l’objectiu d’oferir eines a les persones usuàries, els organismes públics i les ONG que són especialment eficients a l’hora d’informar sobre continguts que infringeixin les directrius de la comunitat de YouTube.

“Cal que existeixin mesures per combatre de manera eficaç els continguts il·lícits i establir procediments accelerats per tramitar les notificacions, especialment si provenen d’un regulador independent”, ha assenyalat el president del CAC, Roger Loppacher. “Destaquem la bona disposició de YouTube i instem la resta de plataformes a comprometre’s amb un entorn més segur per als ciutadans”, ha afegit.