Google ha anunciat que invertirà 1.000 milions de dòlars (uns 850 milions d’euros) els propers tres anys en aquells mitjans de comunicació que usin les seves notícies a través de la nova plataforma Google News Showcase.

En una comunicació de la companyia, el CEO de Google, Sundar Pichai, assegura que “sempre he valorat el periodisme de qualitat i he cregut que una indústria de notícies és fonamental per al funcionament d’una societat democràtica”.

El contingut de la nova plataforma s’estructurarà en diferents apartats que permetran els editors la possibilitat d’agrupar les històries que apareixen dins els productes de notícies de Google, proporcionant més context gràcies a funcions com línies de temps, vinyetes i articles relacionats.

La nova plataforma s’ha posat en marxa aquest octubre per als lectors de Brasil i Alemanya i, en els propers mesos, es donarà cobertura a altres països. D’entrada, s’ha llançat a través d’Android i Google News, i més endavant és previst que es distribueixi per iOS i Google Discover and Search.

De moment Google News Showcase ja s’ha associat amb gairebé 200 publicacions líders d’Alemanya, Brasil, Argentina, Canadà, el Regne Unit i Austràlia.