HBO Europe estrena aquest diumenge Vitals. Una història humana, una sèrie documental dirigida per Fèlix Colomer i produïda per El Terrat i Forest Film Studios. Es tracta de la primera producció en català d’HBO. La sèrie consta de tres episodis de 50 minuts que mostren la vida a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell en els moments més durs de la pandèmia de la Covid-19.

La producció fa un seguiment de diferents pacients i sanitaris durant vàries setmanes de març a juny, tant a l’hospital com a casa, i explora els reptes físics i emocionals als quals es van afrontar. “És un dels retrats més fidels i reals sobre la Covid-19, que fuig de les xifres per centrar-se en les persones”, assegura Colomer en una entrevista a l’ACN.

El director apunta que volien fugir del sensacionalisme, tot i que admet que això a vegades té un perill: “Per voler-ne fugir massa no expliques res”. Un dels dubtes que van tenir és quan va morir un dels protagonistes, si ho havien d’explicar. “Evidentment, seria absurd no explicar en un documental que tracta sobre l’evolució dels pacients de la covid-19 si un mor”. En aquest sentit, puntualitza que hi ha moltes formes d’explicar-ho, i aposta per fer-ho de “forma elegant i sense sensacionalisme”.

La productora executiva de Vitals i vicepresdienta de documentals d’HBO Europe, Hanka Kastelicová, ressalta que Colomer “ha aconseguit mostrar la fragilitat humana, però també l’immens poder de l’amor, la família i la dedicació professional i personal dels sanitaris quan han hagut de enfrontar-se a un enemic nou i desconegut”.