Hearst España ha plantejat un expedient de regulació d’ocupació per a 97 treballadors, gairebé un terç de la plantilla, i que afectaria gran part de les revistes i departaments. L’ERO suposaria reduir “el portafolis (capçaleres, títols, revistes) que no contribueixi, que resulti irrendible i/o no estratègic”, va traslladar la direcció al comitè d’empresa, segons explica aquest. El període de negociació entre les part és fins al 30 de juny.

L’empresa argumenta l’expedient per causes econòmiques, productives i organitzatives. “Aquesta decisió és totalment injusta i desproporcionada per als treballadors i seguirà minvant la qualitat del primer grup editorial a Espanya”, assenyalen els representants de la plantilla en un comunicat.

En aquest sentit, el comitè recalca que els darrers anys ha fet propostes per “afavorir la viabilitat” del grup. “Ja està demostrat que la solució no passa només per perdre capital humà”, afegeix.

En el darrer any, 63 treballadors han sortit de entre baixes voluntàries i altres motius. Si es tanca l’ERO tal com està plantejat, la plantilla del grup s’haurà reduït un 46% en 18 mesos.