IB3 TV tornarà a emetre a Catalunya molt aviat. És qüestió de “molt pocs dies o de setmanes com a màxim”, ha assegurat el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, en la sessió de control parlamentari d’aquest divendres. Les converses entre ambdues parts estan molt avançades: “Tan bon punt ens enviïn el senyal, el penjarem al nostre múltiplex”, ha afegit.

Amb la restitució de les emissions d’IB3 al Principat, es tornaria al punt on va quedar la plena reciprocitat televisiva la tardor de 2012. Arran de l’acord signat el 2009, IB3 va emetre a Catalunya fins a l’octubre de 2012, quan el Govern balear va decidir tancar el seu canal per satèl·lit a causa de les retallades. Posteriorment, fa un any, l’Executiu de José Ramón Bauzá va deixar perdre les emissions dels canals 3/24 i Super3/33 a les Balears.

Ara, amb el canvi de Govern a l’arxipèlag, aquestes últimes es van recuperar el passat desembre, i aviat també ho faran les emissions d’IB3 a Catalunya.

La reciprocitat amb el País Valencià de moment haurà d’esperar, tot i que s’avança “en positiu”, ha dit Brauli Duart. Segons ha explicat, la idea és que la reciprocitat es completi un cop el País Valencià recuperi la seva oferta audiovisual, tal com ha manifestat en diverses ocasions l’Exectiu de Ximo Puig. “Em conste que el Govern valencià té eixa intenció”, ha afirmat Duart. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram