La Sala Apolo de Barcelona va acollir aquest dijous a la nit la festa del desè aniversari de l’emissora musical iCat.cat, amb l’assistència d’un miler de persones. Amb el nom de Desconcert, la celebració va consistir en l’actuació de diversos músics de l’escena catalana interpretant cançons alienes. 

El comú denominador de la vetllada va ser la reivindicació perquè iCat torni a emetre per FM, cosa que va deixar de fer l’octubre de 2012 a causa de les retallades.

Al final, el conseller de Cultura, Santi Vila, va acceptar el clam: “Hauríem d’aconseguir que ens acompanyi des de totes les plataformes possibles, com abans”, va assenyalar, i va prometre treballar perquè iCat recuperi les emissions per FM. “Ens hi hem compromès i ho farem”, va afirmar.

“iCat ha afavorit i ha estat un aliat dels creadors de l’escena musical catalana aquests 10 anys, i ho ha de continuar sent”, va destacar en la seva intervenció el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. “En el desè aniversari, la volem reivindicar com una marca viva i posar en valor la seva capacitat per aportar continguts també a l’antena de Catalunya Ràdio, adreçats a un públic jove i amb inquietuds culturals”, va afegir.

Per la seva part, el director d’iCat.cat, Carles Aledo, va revindicar que l’emissora segueix sent “un referent de cultura, cultura emergent i, especialment, cultura del nostre país”.

Entre els artistes que van participar al Desconcert hi havia Quimi Portet, Lluís Gavaldà, Roger Mas, Helena Miquel, The New Raemon, Guillamino, Mazoni, Sanjosex, Joana Serrat, Xarim Aresté, Joan Colomo, Núria Graham o Miquel Àngel Landete, entre d’altres.