Dijous i divendres, iCat continua amb la celebració del seu 15è aniversari –iniciada amb diversos concerts– amb una programació especial per Sant Jordi.

El programa despertador Els experts celebrarà l’aniversari dijous, de 9 a 10 h, amb la participació d’alguns dels presentadors i col·laboradors de l’emissora, com Miqui Puig, Ajo Casals, Josep Martín, Sílvia Comet, Long Li Xue, Aida Fita i Albert Puig, entre d’altres. A més, el músic Joan Colomo estrenarà la cançó Salvem el planeta, coincidint amb el Dia Internacional de la Mare Terra, i interpretarà en directe un tema especial creat per celebrar els 15 anys d’iCat.

Per la seva part, el magazín musical Independents (18 h) recordarà l’arrencada de l’emissora, el 22 d’abril de fa 15 anys, i n’explicarà l’evolució amb el temps. Per fer-ho, el programa comptarà amb els testimonis del primer equip directiu d’iCat, Lluís Cuevas i Marc Vicens; l’actual, Carles Aledo i Lucía Flores, i amb Guillamino, coordinador artístic d’El desconcert, la festa-concert anual de l’emissora.

Dijous i divendres, la selecció musical d’iCat (de 10 a 18 h) seguirà el rastre de les cançons de l’escena catalana que han sonat al canal durant aquests 15 anys, d’artistes que han crescut en paral·lel a l’emissora, com ara Manel, El Petit de Cal Eril, Rosalía, La Troba Kung-Fú, Maria Coma, Els Amics de les Arts, Mishima, Joan Miquel Oliver o Ivette Nadal, entre moltes altres.

El dia de Sant Jordi, a les 20.30 h, iCat emetrà el concert en directe de Maria Arnal i Marcel Bagés al Teatre Tívoli de Barcelona, del Festival del Mil·lenni. A més, dissabte, a les 20 h, oferirà el concert de Ferran Palau des de Sala Barts en el marc del Guitar BCN. A l’abril, iCat ha emès els concerts de Maria Jaume, Núria Graham, Lildami i Clara Peya pel 15è aniversari.

D’aquesta manera, l’emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio ha volgut donar visibilitat al circuit català de concerts en el moment en què es comencen a recuperar les actuacions amb públic presencial.