iCat i l’Institut Català de les Empreses Culturals han estrenat El camerino d’Escena 25, un programa setmanal d’actualitat cultural per a joves, presentat per Pau Barbarà, de difusió a YouTube. L’objectiu és crear un nou canal per acostar els joves a l’escena artística catalana, especialment després de l’aturada forçada pel coronavirus.

Amb una duració de 15 minuts per capítol, el programa pretén trencar la barrera entre creadors i espectadors, donant a conèixer i mostrant el costat més personal dels entrevistats. Així doncs, cada dijous, un personatge del món de la cultura catalana explicarà interioritats, anècdotes i tot allò que el públic no veu dels joves artistes i creadors.

“Amb El Camerino d’Escena 25 volem obrir la porta del darrere de la cultura perquè sabem que allà és on passen les coses interessants de veritat”, diu Barbarà, responsable de la idea original del programa.

El primer convidat és el cantant Miki Núñez, i en propers capítols passaran per El camerino d’Escena 25 l’actriu i model Mireia Oriol, i la cantant i actriu Paula Jornet.

A més de publicar els capítols al canal de YouTube d’Escena 25 i d’iCat, el programa reforçarà la seva presència a les xarxes socials amb continguts exclusius.

La producció del programa forma part d’un acord marc de col·laboració entre l’ICEC i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Pau Barbarà va guanyar la convocatòria d’Escena25 i iCat en què es buscava un prescriptor cultural jove per parlar, cada setmana, de tendències musicals i teatrals al programa Els experts de l’emissora, del qual n’és col·laborador. A més és prescriptor cultural d’Escena25; autor del podcast En Pau i la Laia d’Ona de Sants; autor i productor del teatre musical Barcelona 24 H, i autor del blog La Taula del Costat del diari La Vanguardia.