L’emissora musical i cultural iCat torna a emetre des d’aquest dimecres el seu programa despertador, Els experts (de dilluns a divendres de 7 a 10 h), en directe des de l’estudi. I el proper dilluns ho farà un altre espai diari, Independents (de 18 a 19 h), en aquest cas emès des del confinament.

Des de que es va alterar la programació d’iCat coincidint amb l’inici l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus, l’emissora havia anat recuperant setmana a setmana alguns dels seus espais habituals. Amb el retorn d’Els experts i Independents, iCat restableix tota la seva graella, la major part de la qual se seguirà fent gràcies al teletreball i en format de ràdio confinada.

Servei públic per a la cultura

“La ràdio pública vol contribuir a esmorteir l’impacte que aquesta situació excepcional està provocant a l’escena musical catalana i a la indústria cultural del país en el seu conjunt”, assenyala el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

“La millor manera de fer servei públic des d’iCat és, a més de conservar una fórmula musical que conté una de cada tres cançons de l’escena catalana, recuperar una programació habitual que té en la difusió, promoció i debat la seva essència”, afegeix.

Gordillo ressalta que iCat “fa més companyia que mai” en un moment en què el consum de ràdio musical en el conjunt de l’Estat ha augmentat durant les darreres setmanes en comparació a les primeres de l’estat d’alarma, segons l’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació.