El periodista Sergi Vicente, actualment corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a la Xina, serà el nou director de Barcelona Televisió, Barcelona FM i BTVnotícies.cat a partir de l’1 de gener. Així ho ha acordat per unanimitat el consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), l’empresa municipal que gestiona els mitjans públics de la ciutat.

Vicente ha estat escollit entre les 25 candidatures presentades al concurs públic convocat a l’octubre per trobar substitut a Àngel Casas, qui el 31 de desembre acaba el seu mandat després de sis anys.

El comitè d’empresa de BCN Audiovisual (l’empresa de Lavinia que gestiona BTV i BFM) veu amb bons ulls el nomenament de Vicente: “El consell d’administració ha fet la seva feina”, ha piulat en referència a la seva demanda que la tria del nou director es fes d’acord amb “criteris professionals”.  

Innovació i participació

Sergi Vicente ha assegurat a BTV que la direcció dels mitjans públics de Barcelona és un “repte monumental” que afronta amb una “molta emoció i trempera”. Tot i que no ha detallat el seu projecte, sí ha explicat que el seu model “intentarà posar-se molt al dia en el que és la transformació dels mitjans de comunicació, la convergència digital i la cada cop més fragmentada distribució i consum dels continguts”.

L’altre element “important” del seu projecte, assegura, és la innovació: “Tenim una gran oportunitat per atreure talent” i en aquest sentit ha avançat que “hi haurà sorpreses”.

A més, Vicente ha remarcat que BTV no ha de “perdre de vista” que és un servei públic, i ha apostat per “potenciar la participació i la proximitat”, dos aspectes que ha avançat que seran “constants” en el seu mandat com a director.  

Vicente també ha mostrat la seva satisfacció que la seva elecció hagi estat per unanimitat i “no pugui ser vista com una decisió política”. 

12 anys de corresponsal

La relació de Sergi Vicente (Barcelona, 1975) amb BTV es remunta a fa 20 anys, ja que va fer pràctiques com a redactor i presentador d’informatius a Sant Andreu Televisió el 1994 i el 1995. La seva carrera professional, però, la va iniciar el 1999 al programa Catalunya avui, de TVE Sant Cugat, on va restar dos anys i mig.

Després d’estudiar un curs de xinès a l’Escola Oficial d’Idiomes, el juliol de 2002 va marxar a la Xina com a professor d’anglès. Un any després, Vicente va oferir els seus serveis a TV3 per cobrir una crisi asiàtica. Des d’aleshores, el 2003, n’ha estat el seu corresponsal, sempre com a autònom.

Des de la Xina, el periodista ha cobert informativament tots els esdeveniments rellevants d’Àsia, com ara el tsunami de Japó, les eleccions a Birmània, els Jocs Olímpics de Beijing, o l’actual revolució dels paraigües de Hong Kong.

A banda, Sergi Vicente col·labora a diferents mitjans catalans amb articles i reportatges sobre l’actualitat asiàtica i és coautor amb el periodista Lluís Caelles del llibre Fukushima: crònica d’un tsunami nuclear (2012), on explicaven les seves experiències com a enviats especials. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram