El grup Imagina (matriu de Mediapro) ha arribat a un acord amb la Fiscalia de Nova York per tancar la investigació oberta sobre els pagaments irregulars pels drets audiovisuals i de comercialització de partits de classificació per al Mundial de Futbol a Centreamèrica i el Carib. La investigació formava part de l’anomenat FIFA Gate, la trama de corrupció de la federació que va esquitxar na cinquantena d’alts càrrecs de la Federació Internacional de Futbol Associació.

Com a part de l’acord, el grup ha acceptat el pagament de 19,7 milions d’euros i la filial nord-americana US Imagina s’ha declarat culpable de dos delictes de conspiració per a frau electrònic. En concret, Imagina pagarà Departament de Justícia dels EUA 10 milions d’euros en concepte de multa, i tornarà 5,4 milions a les federacions de futbol afectades, així com 4,3 milions que corresponen a la devolució dels beneficis obtinguts gràcies als pagaments irregulars.

Mediapro explica que, el desembre de 2015, el grup va tenir coneixement que Roger Huguet i Fabio Tordin, executius d’US Imagina, s’havien declarat culpables de les seves actuacions en la trama, i que, segons la Fiscalia, un tercer alt càrrec podria haver estat presumptament implicat (els tres van ser cessats i apartats de la gestió).

Posteriorment, una investigació interna va confirmar que la responsabilitat per la “conducta inadequada es va limitar únicament a les accions d’aquestes tres persones”, expliquen des de Mediapro. “Cap de les activitats del grup Imagina de drets esportius, continguts i producció, en més de 30 països, s’han vist implicades en la investigació, com tampoc ho han estat les unitats de continguts i serveis audiovisuals dels EUA”, remarca en un comunicat.