La campanya de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) per comprovar que les empreses no vulneren cap normativa laboral ni els convenis de col·laboració signats amb les universitats, va arribar a la Cadena SER la setmana passada. Els inspectors van detectar irregularitats en l’emissora de Prisa, hi ha ordenat que regularitzi els contractes d’una vintena de becaris que porten més d’un any desenvolupant tasques de treballadors en plantilla. En cas contrari, haurien de deixar l’empresa.

Segons PRNoticias, en alguns casos els becaris arriben a superar els dos anys encadenant contractes de pràctiques mentre n’esperen un de laboral.

La Cadena SER no és l’únic mitjà que ha rebut la visita dels inspectors. El passat març, la ITSS va examinar la situació dels becaris a El Mundo, sense que hagin transcendit irregulartitats. A El País, en canvi, sí se’n van detectar, i l’abril de 2012 va ser multat amb 160.000 euros per les irregularitats en les condicions laborals dels estudiants en pràctiques del seu Màster de Periodisme.