La Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes ha reclamat de nou al Ministeri d’Educació que es reconegui la titulació de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Ciències de la Informació com a vàlides per impartir la docència en les assignatures de llengua i literatura, com es feia des de 1995 per als centres concertats i privats, abans que es modifiqués la legislació els anys 2010 i 2015.

Els Col·legis de Periodistes entenen que es tracta d’una “discriminació” que impedeix als titulats la possibilitat d’emprendre aquest camí professional, la qual és “especialment incoherent” en l’actual context educatiu, en què la crisi sanitària per la Covid-19 ha provocat que s’estiguin esgotant les borses de professionals de l’ensenyament per l’elevada demanda.

Així doncs, la Xarxa demana al Govern espanyol que es modifiqui la normativa estatal i es faculti als titulats en Periodisme i equivalents amb el MAES o CAP i la certificació en llengua estrangera que es requereixi per poder impartir classes en centres concertats i privats.

A més, es demana als governs autonòmics a què adaptin les borses extraordinàries d’accés a l’educació pública per tal que es reconegui la titulació de Periodisme i equivalents, i els seus professionals puguin optar a la interinitat que puntua de cara a les ofertes d’ocupació pública.

Els Col·legis de Periodistes consideren que la petició –que no és nova– “no pot arribar en un moment més oportú”, ja que a banda de la “necessitat de docents” per la crisi sanitària, actualment el Govern espanyol treballa en una reforma de la Llei d’educació que suposarà la derogació de la LOMCE. “És més que procedent que en el marc d’aquesta tramitació de calat es pugui revertir aquesta injusta decisió”, apunten.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram