Tots els grups municipals van votar dimecres a favor d’una proposició d’ICV-EUiA que insta el govern a “crear totes les condicions necessàries per resoldre la situació dels treballadors” de BCN Audiovisual, l’empresa de Lavinia que gestiona Barcelona TV. El conflicte ha provocat la convocatòria de dues aturades de la plantilla, aquest divendres, coincidint amb el pregó de les Festes de la Mercè, i el 3 d’octubre, quan se celebra el proper plenari municipal.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forns, s’ha compromès a fer tot el que estigui en les mans de l’equip de govern, però recorda que la plantilla tècnica i d’informatius està externalitzada, per la qual cosa, malgrat reconèixer que no són “aliens” al conflicte, tenen una “limitació directa”. Precisament, per no ser-ne aliens, durant la comissió de presidència de dimecres els grups de l’oposició van demanar que l’Ajuntament faci de mitjancer entre empresa i treballadors per resoldre la situació que travessa de la televisió municipal.

Per a la plantilla, la negociació amb l’empresa per la recuperació del poder adquisitiu ja està “esgotada” després de la darrera proposta de la direcció. BCN Audiovisual ofereix una recuperació progressiva del 3% fins al 2019, quan des del gener de 2013 als treballadors se’ls aplica una reducció d’entre el 4,5 i el 10% en uns sous que portaven congelats des de 2010. 

Els treballadors la rebutgen i recorden que l’argument per retallar-los el salari va ser la reducció pressupostària a BTV per part de l’Ajuntament, però que aquest finalment va tancar l’any 2013 amb beneficis. En concret, expliquen que la retallada salarial total és de 335.000 euros, mentre que el superàvit del consistori va ser de 139,3 milions d’euros. Malgrat aquest 2014 se’ls ha incrementat el sou un 0,3% per l’IPC, la rebaixa “real” de 2010 a 2013 ha estat d’entre el 13 i el 18,5%, segons han denunciat en diverses ocasions.