Les queixes i insinuacions del periodista Josep Pedrerol sobre la seva relació amb Intereconomía van acabar aquest dimecres. El president de la cadena, Julio Ariza, va acomiadar el director i conductor de Punto Pelota i tot el seu equip –el programa, el més reeixit de la cadena, el feia la productora de Pedrerol–, que es van assabentar de la decisió quan per la tarda no els van deixar entrar als estudis de Mediapro a Pozuelo, on s’enregistra l’espai.

Paral·lelament, Ariza va fitxar d’urgència Carlos García Hirschfeld, que ja va presentar el programa de la nit amb una nova nòmina de col·laboradors, ja que els anteriors estaven contractats pel mateix Pedrerol.

Feia mesos que el periodista català feia insinuacions sobre el seu futur a Intereconomía pels impagaments de cadena, i a l’estiu va estar a punt de no continuar, però finalment ho va fer confiant en unes promeses de pagament que després Ariza no ha complert.

Situació límit

Dilluns, via Twitter, Pedrerol advertia que la situació era límit i aquesta setmana es decidiria si continuava. I aquest mateix dimecres, hores abans que Ariza rescindís el contracte, explicava a Ecoteuve que la cadena portava mig any sense pagar i que havia demanat un crèdit personal per satisfer les remuneracions del seu equip. “Ariza em demana temps, però no puc esperar molt més perquè m’arruïnaran”, assegurava poc abans de ser acomiadat.

Segons Josep Pedrerol, el contracte amb Intereconomía establia que, en cas de rescissió unilateral, la indemnització seria d’1,5 milions d’euros. Amb tot, és conscient que si no ha cobrat en els darrers sis mesos, igual que la plantilla de la cadena (hi ha treballadors als quals encara deuen més pagues), difícilment rebrà aquesta indemnització.

De moment, Pedrerol continua presentant Jugones a La Sexta, on va aterrar al setembre en una operació que es va interpretar com una segona via en grup amb més futur i solvència davant les dificultats econòmiques que travessa Intereconomía i la incertesa del seu futur.