La decisió del Consell de Ministres de modificar les condicions imposades per la Comissió Nacional de la Competència a la fusió d’Antena 3 i La Sexta, no ha agradat gens a Intereconomía. El grup entén que la mesura afecta la competència en el sector televisiu i el pluralisme informatiu, i perjudica els interessos generals, motiu pel qual ha presentat un recurs de reposició contra l’acord del Consell de Ministres que ha reactivat la fusió.

En el seu escrit, demana al Govern espanyol que tingui en compte els efectes “nocius” que comportaria una gran concentració per part de dos grans grups, els quals obtindrien un 85% del pastís publicitari. Per això, reclama que es permeti la “supervivència” en el mercat de la resta de televisions, i que s’obligui a Mediaset i Antena 3 a comercialitzar la publicitat de manera conjunta amb les televisions en obert d’operadores més petites.

Que La Sexta torni la llicència

Intereconomía retreu l’argument “indeterminat” de l’interès general esgrimit pel Govern, i assegura que l’objectiu final ha estat salvar La Sexta dels seus problemes financers. “Si La Sexta és inviable i no pot complir el contracte celebrat amb l’Administració, que torni la llicència i es liciti l’espectre que queda vacant, no entregant-se aquest a un dels operadors que per haver accedit molt abans al mercat és significativament més poderós que els demès”, apunta en el recurs el grup editor de La Gaceta.

Font: Periodista Digital