Una delegació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya i el Sindicat de la Imatge UPIFC van mantenir dijous una reunió de treball al Departament d’Interior amb l’objectiu d’arribar a un acord per garantir l’exercici de la professió i el dret a la informació de la ciutadania.

Segons explica el Col·legi, ambdues parts van posar de manifest que es partia d’un objectiu compartit: la garantia del lliure exercici dels drets i les llibertats, en especial e la informació. En la reunió també es van posar al damunt la taula alguns dels darrers episodis en què periodistes –especialment els gràfics– han tingut problemes a l’hora d’exercir la seva feina, i que fins i tot han rebut denúncies amb sancions econòmiques en aplicació de la llei mordassa.

En la trobada també es va abordar l’actualització del conveni subscrit per ambdues parts sobre la utilització d’elements visuals identificatius dels professionals de la informació, vigent des de 2009.

En la reunió va participar el secretari general d’Interior, Oriol Amorós; el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, i la intendenta de la Prefectura dels Mossos, Rosa Bosch.

Per part del Col·legi de Periodistes van assistir la vicedegana Núria de José, i el secretari tècnic Xavier Puig; del Sindicat de Periodistes ho van fer el president Francesc Ràfols i la secretaria d’imatge Anna Jiménez, i per part d’UPIFC van assistir el secretari d’organització Marc Javierre i l’assessor jurídic Josep Cruanyes.