Foto: Sergi Alcàzar

El consell d’administració d’Intracatalònia ha nomenat el periodista Iu Forn com a nou director de l’Agència Catalana de Notícies. Substitueix en el càrrec el periodista Marc Colomer, qui va assumir la direcció de l’ACN fa sis anys. El relleu es farà efectiu el 4 d’abril.

El president d’Intracatalònia, Ignasi Genovès, ha destacat “l’àmplia i dilatada experiència” de Forn, provinent d’ElNacional.cat. També ha agraït la tasca de Colomer durant aquests anys “en un entorn de dificultats, amb períodes de turbulències polítiques i dificultats financeres” per a l’ACN.

Trajectòria

Iu Forn va iniciar la seva trajectòria el 1982 com a col·laborador de Ràdio Cubelles, tant a informatius com a programes. Posteriorment va ser redactor, guionista, coordinador i director de diversos programes a Cadena 13, Ràdio 4, RNE, Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura, COMRàdio, Ona Catalana i RAC1. A Ràdio Barça va ser editor d’esports de l’informatiu matinal, també va treballar en diverses redaccions d’informatius d’aquestes emissores.

En premsa Forn ha estat redactor de política i articulista a El Punt, l’Avui, l’Ara i ElNacional.cat, on ha estat responsable dels projectes audiovisuals. El periodista va formar part de l’equip fundador de l’Ara, on durant dos anys va coordinar el suplement d’humor gràfic Ara Humor. De 1992 a 2014 va col·laborar a la revista El Jueves, on va formar part del consell editorial.

Iu Forn també ha estat guionista, director i presentador de diversos programes de televisió d’actualitat, humor, concursos i reportatges, i de sitcoms per a TVE, TV3, Euskal Telebista, La Xarxa i betevé.

A més, ha dirigit els documentals 1-O, cas obert i Jorge Fernández Díaz contra el mal, emesos al programa Sense ficció de TV3. També ha guionitzat, coordinat i dirigit diversos anuncis publicitaris.

Al llarg de la seva trajectòria, Forn ha escrit vuit llibres, l’últim dels quals és Judici a la Justícia, publicat recentment.