El ple de les Corts ha aprovat aquest dijous que l’advocada Rosa Vidal Monferrer sigui la nova directora general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) en substitució de José López Jaraba. Aquest dimecres, Vidal va rebre 49 vots a favor, lluny dels 60 que necessitava per a la majoria de tres cinquenes parts de la Cambra. Per això, aquest dijous hi ha hagut una segona volta on només calia una majoria absoluta. Al final Vidal ha rebut 53 vots a favor i 40 en blanc.

El PP rectifica i vota els consellers de l’oposició

Que els diputats de PSPV, Compromís i Esquerra Unida s’abstinguessin aquest dimecres en la votació de Vidal va provocar que el PP trenqués el pacte acordat per nomenar als vuit membres del consell d’administració. Així, tots els grups van votar a favor dels candidats proposats pel PP –Lázaro Marín, Aránzazu Calzada, Vicente Navarro de Luján i María Estela Bernard–, que van resultar escollits en rebre una majoria superior a les tres cinquenes parts. En canvi, els diputats populars no van recolzar les candidatures de Xelo Miralles i Rosa Solbes (presentades pel PSPV), Rafael Xambó (Compromís) i Manuel Salvador Jardí (EU).

Aquest dijous, en segona votació, els populars han rectificat (malgrat que l’oposició s’ha tornat a abstenir amb Vidal) i han donat el seu suport a la resta de candidats. La votació ha finalitzat amb 85 vots a favor i dos en blanc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram