L’escriptor i articulista Javier Cercas ha guanyat la 36a edició del Premi de Periodisme Francisco Cerecedo, dotat amb 24.000 euros i atorgat per l’Associació de Periodistes Europeus (APE).

El jurat ha valorat “la projecció internacional dels seus treballs periodístics i d’assaig, que mostren la seva capacitat per abordar temes polítics des d’arestes complexes”.

El veredicte assenyala que Cercas “ha provat una inusitada habilitat per captar l’acústica emocional de realitats socials controvertides, i articular-les des d’una racionalitat senzilla i profunda. Amb això no només ha aconseguit mostrar les contradiccions de determinats discursos i problemàtiques socials, sinó donar veu a persones que se sentien orfes d’eco en el debat públic. I ho ha fet d’una forma valenta i compromesa, conreant la seva pròpia veu i deixant sempre un espai per a la reflexió dels que busquen els seus textos esperant trobar les seves paraules genuïnes, compromeses i valentes”.

Cercas rebrà el premi de mans del rei Felip VI, president d’honor de l’Associació de Periodistes Europeus, en una data per determinar.