Joan Tapia, Anna Cristeto, Javier Moll, Arantza Sarasola i Aitor Moll (foto: El Periódico).

El president de Prensa Ibérica Media, Javier Moll, ha signat aquest divendres al matí l’adquisició de Grupo Zeta, que culmina una “llarga i complexa” negociació. Posteriorment, a la seu barcelonina del grup, s’han constituït els nous consells d’administració de Zeta i d’El Periódico de Catalunya.

A més, també s’han fet efectives dues de les primeres mesures adoptades: el nomenament d’Anna Cristeto com a directora d’El Periódico, i la creació d’un comitè editorial presidit per Joan Tapia.

“Comença una nova època en què, junts, construirem el nostre futur”, ha assenyalat Javier Moll en la presentació davant la plantilla, a les instal·lacions del diari. El nou president del grup ha instat els professionals de Zeta “a sentir-se de veritat part del projecte compartit”, i ha demanat a tothom “plena col·laboració” per afrontar els reptes de futur.

Respecte a El Periódico, Moll ha assenyalat que “ha de ser un diari català i de progrés”, i també “d’avanç, millora i perfeccionament” . A més, ha enaltit “l’acreditada i respectada trajectòria” de la nova directora, Anna Cristeto.

Per la seva part, la vicepresidenta Arantza Sarasola ha ressaltat el “magnífic treball” i el creixent “paper protagonista” de les dones en el món de la comunicació, tot remarcant que Cristeto s’afegeix a les sis periodistes que dirigeixen diaris de Prensa Ibérica.

El conseller delegat de Prensa Ibérica i Zeta, Aitor Moll, ha posat èmfasi en la rellevància de la digitalització com a “objectiu primordial” en clau de futur, un àmbit en el qual porta anys treballant. A més, ha remarcat que “la suma de les audiències d’ambdós grups a internet dona com a resultat un grup potentíssim i un fantàstic punt de partida des del qual construir una estratègia digital guanyadora”.

Quant al president del nou comitè editorial d’El Periódico, Joan Tapia, ha explicat algunes de les claus que marcaran el “rellançament” del diari, la línia editorial del qual, ha dit, “no ha de ser tancada, i encara menys sectària, sinó oberta a les realitats i els interessos de Catalunya”.

En el seu debut a la redacció d’El Periódico, Anna Cristeto ha emfatitzat la intenció de potenciar una proposta informativa “en què els lectors que compren o llegeixen el diari, en català o en castellà, estiguin informats proporcionant elements de reflexió perquè puguin valorar i entendre els fets i tenir el seu propi criteri”, però també “arribar a d’altres que ens miren des de la distància i pensen de manera diferent”.

Javier Moll ha tancat l’acte citant La pell de brau de Salvador Espriu: “Fes que siguin segurs els ponts del diàleg / i mira de comprendre i estimar / les raons i les parles diverses dels teus fills. / Que la pluja caigui a poc a poc en els sembrats / i l’aire passi com una estesa mà / suau i molt benigna damunt els amples camps”.

 

Font: El Periódico