La junta general d’accionistes de Prisa va ratificar dilluns Javier Monzón com a president del consell d’administració. Celebrada telemàticament amb una participació del 81,67%, Monzón va rebre el 62% dels vots favorables i l’1,2% en contra. El fons Amber Capital, el principal accionista amb el 29,8% del grup, es va abstenir al no reunir els suports suficients per forçar el relleu.

Javier Monzón és el candidat del Santander, amb un 4,1% de l’accionariat, en la pugna per controlar Prisa, i ha comptat amb el suport de la família Polanco (7,6%) i Telefónica (9,4%), entre d’altres.

A més de Javier Monzón, en la junta d’accionistes també es van reelegir els consellers independents Javier de Jaime i Sonia Dulá, i els consellers dominicals Joseph Oughourlian (Amber Capital), Manuel Polanco i el xeic Khalid Thani Abdullah Al Thani.

Per la seva part, Javier Gómez-Navarro va renunciar a renovar, i el seu lloc no serà amortitzat, de manera que el nombre de consellers queda reduït a 12. També es va aprovar que els mandats siguin de tres anys en lloc de quatre.

Reducció de capital

La junta d’accionistes de Prisa també va aprovar reduir el capital social del grup de 666.131.181,42 euros a 70.865.019,30 (una disminució del 89,36%) mitjançant la reducció del valor nominal de cada acció, que va quedar en 0,10 euros.