La periodista Soledad Gallego-Díaz serà rellevada com a directora d’El País un cop ha finalitzat el contracte de dos anys que la lligava al càrrec, i que ha declinat renovar. El seu lloc l’ocuparà Javier Moreno, que ja va dirigir el mitjà de 2006 a 2014, i que serà ratificat pel consell d’administració un cop se sotmeti a la votació consultiva de la plantilla.

D’aquesta manera, Gallego, que ha estat la primera dona en dirigir El País en els seus 44 anys d’història, també haurà estat la que menys ha durat en el càrrec.

Per la seva part, Moreno, que des de fa dos anys és el responsable de l’edició americana d’El País, té com a repte culminar el procés de transformació digital del diari i desenvolupar el model de subscripció posat en marxa a principis de maig.

Cal recordar que en la seva etapa com a director, el 2012 va executar el primer expedient de regulació d’ocupació del diari, que es va saldar amb 129 acomiadaments.

Actualment El País aplica un ERTO consistent en una reducció de l’11% de jornada i sou fins al 31 de desembre, excepte per als 93 persones amb sous inferiors als 33.600 euros bruts anuals, que n’han quedat al marge.