Joan Alegre ha plegat com a director general de l’editora d’El Periódico de Catalunya, responsabilitat que exercia des de gener de 2012. La seva sortida es produeix després d’haver arribat a un acord amistós amb la nova propietat del diari, Prensa Ibérica.

En declaracions a Comunicació 21, Alegre ha qualificat el seu cessament de “satisfactori” i ha assenyalat que “culmina un canvi de cicle personal i professional”.

Joan Alegre ha estat director general d’El Periódico en l’etapa més convulsa del diari, en plena crisi econòmica i del sector, i amb un context polític dominat pel procés d’independència, que ha xocat amb la línia editorial del mitjà.

En aquesta etapa, l’editora ha hagut de prendre mesures per frenar la caiguda de la difusió, incrementar ingressos, retallar despeses i accelerar la transformació digital, a més de negociar amb els bancs el refinançament del deute i amb la plantilla la reducció de la massa salarial. En el tram final, ha conviscut amb un procés complicat i llarg de venda de Grupo Zeta, el qual va culminar el passat maig amb l’adquisició per part de Prensa Ibérica.

Joan Alegre ja havia estat en una anterior etapa a Zeta, fins al 2005, com a director general de publicitat, màrqueting i promocions del grup i també d’Ediciones Primera Plana. D’aquí va fitxar per Planeta per exercir la direcció general del diari gratuït ADN, i l’estiu de 2010 ho va fer per l’aleshores nou diari Ara. Hi va exercir de director executiu i posteriorment de director de negoci d’anunciants i grans comptes, però després d’un any i mig va tornar a El Periódico.