El fitxatge de Joan Barril, conductor d’El cafè de la República a Catalunya Ràdio, com a assessor de Josep Antoni Duran i Lleida, candidat de CiU a les eleccions generals, ha durat dues setmanes. Així ho va anunciar el periodista aquest dilluns a l’editorial del programa.

En la seva explicació, Barril va remarcar que l’assessoria a Duran “en cap cas remunerada” era en matèria de cultura. “Al capdavall, la cultura, sobretot a Catalunya, és una activitat que no hauria de dependre dels partits”, va argumentar abans d’afegir que, com la llengua, la cultura forma part del “teixit transversal”.

Amb tot, el conductor d’El cafè de la República va assegurar que un mitjà públic “no pot demostrar explícitament el suport a dels candidats, perquè això podria aixecar sospites sobre el mitjà”, cosa que li van fer saber des del comitè professional de Catalunya Ràdio “de forma amical i de seguida”, ja que consideraven “incompatible aquesta duplicitat”.

“Vull comunicar-los a tots vostès, als meus grans companys del comitè professional, als redactors d’aquesta casa, i sobretot als incansables responsables d’una certa premsa digital, que des de divendres passat no seré assessor de res relacionat amb la política”, va assenyalar Barril. Per a ell, va dir, l’assessoria “no és res” comparada amb “la credibilitat” de Catalunya Ràdio.