El Parlament va acollir aquest dilluns al vespre l’acte de lliurament del cinquè Premi Quim Regàs de Periodisme, que enguany ha distingit el fotògraf Jordi Cotrina, d’El Periódico. En el seu discurs, Cotrina va ressaltar la importància de la fotografia en els mitjans de comunicació, i va remarcar que aquesta mostra la realitat “amb més contundència” que no pas la imatge en moviment. Cotrina també va defensar la fotografia com a element “imprescindible” del futur, i va agrair al jurat que l’hagi considerat una “part calenta” dels mitjans escrits.

Per la seva part, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l’encarregada de lliurar el premi (una obra de Joan Pere Viladecans), va destacar “l’esperit, la vocació i la professionalitat” de Cotrina, i va reivindicar el paper del fotoperiodisme, el qual va assegurar que “complementa i enriqueix la realitat”.

El jurat va destacar que Cotrina “uneix passió, exigència i innovació, valors que van presidir la trajectòria professional de Quim Regàs”, i va decidir distingir aquest “polièdric fotògraf” davant la proximitat del 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona.

El jurat del premi estava format per Santi Nolla, Rafael Jorba, Francesc Aguilar, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Antoni Cases, Tatxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastià Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Artells, José Luis Martínez i José María Alguersuari.

Trajectòria de Cotrina

Nascut a Barcelona el 1964, Jordi Cotrina va començar la seva carrera professional el 1982 en diverses revistes especialitzades de tennis; del 1985 al 1990 va col·laborar amb Mundo Deportivo, i el 1991 amb La Vanguardia. A finals d’aquell mateix any va fer el salt al diari de Zeta.

Des del 1990, la seva activitat fotogràfica s’ha centrat principalment en el seguiment gairebé permanent dels partits i entrenaments del FC Barcelona, treball que es pot seguir al web elentorno.com. Una de les fotografies de Cotrina més recordada és el gol de Koeman a la final de Copa d’Europa del 20 de maig del 1992.

El fotoperiodista ha publicat tres llibres: Más que un Dream Team (1998); Silencio se juega (2003), i Més que una Lliga (2004).