El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori Jordi Puigneró, assegura que “qui no es digitalitzi perdrà oportunitats”. Així ho va dir dimecres en l’acte d’Emprenedoria Digital Femenina, durant el qual es van els detalls de l’estat de salut de Catalunya en clau digital i quin ha de ser el paper de les dones en aquesta “nova revolució industrial”, segons informa Espai.Mèdia.

Puigneró va advertir que no s’han de repetir els errors d’èpoques passades: “si volem una societat que valgui la pena, hem d’entendre el paper i la participació de les dones”. El món després de la pandèmia ha canviat, va exposar el conseller, i l’impacte de les tecnologies digitals està sent un dels motors d’aquest canvis. L’era digital, va explicar, suposa una revolució en la qual la dona ha de tenir un paper predominant.

Catalunya s’ha situat com el quart territori amb una millor perspectiva per fer-hi créixer start-ups, dins el qual hi conviuen 17.000 empreses digitals. I en aquest sentit, el conseller va demanar que cal fer un esforç per incorporar-hi les dones. Per altra banda, va fer una crida a no relaxar-se: “no ens podem posar la medalla, no hem fet tota la feina encara”.

Durant l’acte, Jordi Puigneró va anunciar que el 2023 la Generalitat doblarà la quantitat en les línies d’ajudes a l’emprenedoria digital femenina, i passaran de 500.000 euros a un milió.

Barbany: “Cal tenir una mirada femenina i fomentar-hi les ajudes”

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, va agrair el creixement d’ajuts econòmics a les dones en els propers 12 mesos, i va incidir amb dades: “El sector TIC suposa un 3,5% de la població ocupada i dins d’ell hi ha una presència d’entre el 20 i el 30% de dones”. Per fer-lo créixer, va recordar, “cal tenir una mirada femenina i fomentar-hi les ajudes”.

Barbany va explicar que enguany s’han rebut 58 sol·licituds per aconseguir inversió per part d’empreses liderades per dones, i va aprofitar la cita per posar en relleu la importància del treball per crear xarxes de contactes. Fomentar la vocació per les professions STEM en les edats més joves i capacitar digitalment tothom, així com comptar amb dones en llocs de presa de decisions, va apuntar, seran els pilars per fer una món TIC més fort.