El patronat de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya ha designat com a nou president Josep Carles Rius, ratificant la proposta realitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya com a entitat fundadora.

Rius substitueix Rafael de Ribot, nomenat el passat febrer, que plega per motius professionals i d’incompatibilitat amb la tasca de president, segons explica el CIC en un comunicat. Josep Rovirosa Olivé, secretari general també des de febrer, continua en el càrrec en la nova etapa.

En el ple extraordinari celebrat aquest dilluns s’ha renovat el patronat per un nou període de quatre anys. En aquest nou mandat, a la Fundació hi estan representats el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, el diari El Periódico (com a representant de les empreses privades) i Badalona Comunicació (en representació de les empreses públiques). Com en l’anterior Patronat, també en formen part quatre universitats amb estudis de periodisme: Universitat Ramon Llull, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Rovira i Virgili.

Josep Carles Rius és l’impulsor i president de la Fundació Periodisme Plural, ha estat degà de Col·legi de Periodistes de Catalunya (2007-2010) i professor de Periodisme a la UAB durant 25 anys. Al llarg de la seva trajectòria també ha estat sotsdirector de La Vanguardia i director del diari Público a Catalunya. A més, havia treballat a El Noticiero Universal, El Periódico i TVE, entre d’altres.