La programació de la 20a edició del Mercat de Audiovisual de Catalunya va prenent forma. El certamen, que se celebrarà el 12 de juny a Granollers, enguany comptarà amb la participació dels periodistes Josep Cuní, Ricard Ustrell i Gemma Nierga per donar la visió professional sobre nous escenaris audiovisuals.

Més concretament, Cuní i Ustrell conversaran amb Nierga sobre com es veu afectat el seu treball quotidià per l’escenari digital i com encaren la comunicació amb aquest nou panorama.

A més, el MAC també ha programat la sessió Comunicar amb perspectiva de gènere, amb les periodistes Elvira Altés, Arantza Diez i Gemma Ruiz, que parlaran sobre què poden fer els mitjans de proximitat per evitar reproduir els estereotips i per contribuir a fer més visibles les dones, les seves veus, realitats i punts de vista.

Una altra sessió confirmada serà sobre com treballar un guió televisiu d’èxit i la influència de les plataformes de sèries en els guionistes. Núria Parera, coordinadora de guió de Les de l’hoquei, i Iván Mercadé, showrunner de Benvinguts a la família i coordinador de guió de Sé quién eres, conversaran amb Carmen Abarca, presidenta de Guionistes Associats de Catalunya, i guionista de Com si fos ahir.

El programa del 20è MAC, que tindrà lloc a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts, inclourà una vintena de sessions, activitats i tallers relacionats amb el món audiovisual.