Els nomenaments a Prisa Media se succeeixen. Ara el grup ha incorporat el periodista Juan Varela com a director per als Estats Units, que tindrà la missió del desenvolupament comercial i de nous projectes en aquest mercat.

“Com ja vam avançar en la presentació del nostre pla estratègic, el mercat estatunidenc s’ha convertit en una de les nostres prioritats”, recorda el president executiu de Prisa Media, Carlos Núñez. “És i serà, sens dubte, un dels eixos bàsics del nostre creixement, i confiem en un excel·lent professional com Juan Varela perquè ens ajudi a aconseguir el major dels èxits en aquest ambiciós projecte”, afegeix.

Trajectòria

Juan Varela acumula més de 30 anys d’experiència en la gestió de mitjans i projectes a Espanya, els Estatuts Units, Llatinoamèrica i Europa. Especialitzat en transició digital i desenvolupament de negoci, ha treballat en tot tipus de mitjans dissenyant projectes i assessorant companyies en el llançament i desenvolupament de nous productes.

En la seva trajectòria, el periodista ha estat vicepresident d’ImpreMedia (empresa que agrupa els principals diaris en espanyol als Estats Units), director de negoci de l’Agència Efe i CEO d’Efe News als EUA, on també va treballar per a mitjans com NBC News i Telemundo.

Varela també ha estat vicepresident de l’European Pressphoto Agency, i durant dues dècades va assessorar com a consultor mitjans llatinoamericans com La Nación o Clarín a l’Argentina; Globo i O Correio Braziliense al Brasil; El Mercurio de Xile; El Comercio de Perú; El Nuevo Día a Puerto Rico; El Observador d’Uruguai; La Prensa Gráfica a El Salvador, o la Cadena Capriles de Veneçuela.

A l’Estat espanyol, Varela ha estat responsable del desenvolupament multimèdia de Vocento, director d’ADN.es, subdirector de Diario 16, redactor en cap d’El Periódico de Catalunya o El Sol, i columnista de diverses capçaleres. També va dirigir el projecte de transformació de Diari de Tarragona. El darrer any, ha estat director de productes digitals al grup Prensa Ibérica.

A banda, Juan Varela va ser un dels blocaires pioners amb Periodistas21.com, i també va exercir com a professor a la Universitat de Navarra i la Pompeu Fabra.