El mitjà anticapitalista Kaos en la Red ha posat en marxa una campanya a Verkami per aconseguir el suport econòmic necessari per garantir la seva supervivència. La iniciativa busca recaptar 12.000 euros per millorar tant la seguretat del web com el seu funcionament general.

Nascut el 2001, el web de contrainformació ha decidit recórrer a la solidaritat dels lectors davant els “moments molt crítics” que està travessant des del punt de vista econòmic, malgrat el creixement en usuaris que ha experimentat en els darrers anys.

Kaos en la Red es finança a través de les subscripcions (que han baixat a causa de la crisi), i malgrat les donacions puntuals, el col·lectiu no compta amb un pressupost que els faci poder afrontar imprevistos, motiu pel qual ha decidit recórrer a un recolzament “extra”. En aquest sentit, el mitjà remarca que els atacs informàtics rebuts durant l’octubre li ha provocat “quantioses” pèrdues.

Millorar la seguretat del web

Així, el principal objectiu de la captació de fons és poder dotar al portal de la seguretat necessària per evitar els atacs o, almenys, minimitzar-ne les conseqüències.

Més concretament, els 12.000 euros que es proposen recaptar en 40 dies s’utilitzaran per pagar un servidor exclusiu per intentar blindar-se dels atacs informàtics; incorporar un manteniment i servei tècnic del web les 24 h; i restaurar funcions danyades pels atacs de l’octubre i actualitzar el disseny i les funcionalitats del web.

Si Kaos en la Red superés la xifra objectiu, intentaria adquirir equips tècnics per a les cobertures informatives (dels quals actualment no disposa) i la contractació d’una persona a mitja jornada per treballar en la pàgina i reforçar el treball de gestió en els horaris que els voluntaris no puguin.