L’Acadèmia Catalana d’Arts i Ciències de la Ràdio ha fet públic els guanyadors de la tercera edició del Premi Salvador Escamilla, a més de quatre nous guardons, els quals es lliuraran el proper 13 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, en una gala a l’auditori del CaixaFòrum de Barcelona.

Enguany, el Premi Salvador Escamilla en la categoria d’emissora pública s’ha concedit a Mònica Terribas per El matí de Catalunya Ràdio, mentre que en la modalitat de ràdio privada s’ha guardonat Òscar Dalmau i Òscar Andreu per La competència, de RAC1.

Quant als nous guardons impulsats per l’Acadèmia de la Ràdio, són: el Premi Joan Armengol al millor entrevistador, que ha guanyat Pepa Fernández, de RNE; el Premi Federico Gallo a la millor presentació radiofònica, que ha estat per a Ricardo Fernández Deu; el Premi Odette Pinto a la radiofonista de l’any, que ha distingit Silvia Cóppulo, de Catalunya Ràdio; i el Premi Luis Arribas Castro a la innovació radiofònica, amb el qual s’ha guardonat Olga Ruiz, d’elextrarradio.com.

A més, de forma extraordinària, s’ha concedit la Medalla d’or de l’Acadèmia Catalana a Jorge Arandes; el Premi Memorial Joaquín Soler Serrano a Joan Armengol i José Manuel Salillas, i un Premi Especial a Ràdio Barcelona pel seu 90è aniversari.

Finalment, durant la gala també es lliurarà la tercera edició del Premi Joaquín Soler Serrano de Ràdio i Televisió, per delegació de les acadèmies de la televisió i la ràdio espanyoles, que enguany distingeix José Maria Iñigo.