L’Acadèmica de les Ciències i les Arts de Televisió ha obert la convocatòria de la 17a edició dels Premi Iris, que tenen per finalitat distingir els professionals i espais més destacats del mitjà televisiu durant el 2014. El termini per presentar candidatures finalitza el 16 de febrer. Els guanyadors es donaran a conèixer en un acte durant el maig, en un dia encara per determinar.

Els guardons compten amb 29 categories. D’aquestes, 20 són per a l’àmbit estatal que voten el miler d’acadèmics: programa informatiu; programa d’actualitat; programa d’entreteniment; ficció; programa documental; presentador/a d’informatius; presentador/a de programes; reporter/a; actor; actriu; guió; direcció; realització; producció; direcció de fotografia i il·luminació; direcció d’art i escenografia; maquillatge, perruqueria i caracterització; música per a televisió; autopromoció i/o imatge corporativa, i canal temàtic.

A banda, hi ha sis categories per a televisions autonòmiques que decideix el Consell de l’Acadèmia: programa informatiu; programa d’entreteniment; programa d’actualitat; ficció; presentador/a de programes, i presentador/a d’informatius.

Finalment, hi ha els guardons especials de l’Acadèmia, entre els quals el Premi Toda una vida i el reconeixement internacional.