El passat 28 de novembre es va lliurar el Manifest per a la qualitat democràtica a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i al vicepresident, Lluís Corominas, el qual van acollir de manera favorable. El document vol promoure, en mig d’una crisi de confiança, un gran acord col·lectiu per transformar en profunditat les bases del model polític i institucional actual que permeti superar el “desconcert” actual i prevenir “futures crisis innecessàries”.

El manifest, entre d’altres, està promogut per l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Amec, Cecot, Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Col·legi d’Economistes de Catalunya, Col·legi dels Censors Jurats de Comptes de Catalunya, Comertia – Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Consell de Col·legis d’Aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Catalunya, Consell de l’Advocacia Catalana i European Finantial Planning Association.

El Manifest recull la voluntat per trobar espais de concert entre polítics i societat civil, centrats en la reforma del sistema electoral que condiciona la praxi dels partits i, per extensió, de la política i les institucions, així com de la funció pública.

Els impulsors del document consideren que cal fer un “esforç de trobada” i posar en comú una estratègia per assolir aquesta “transformació institucional imprescindible”. En aquest sentit, conviden totes les entitats del país a “debatre les diferents propostes i avançar en una estratègia unitària amb una agenda compartida”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram