A principis de març, el tinent d’alcalde de Presidència i regidor de Cultura l’Ajuntament de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, va justificar la creixent utilització del castellà a la ràdio municipal argumentant que aquesta “ha de ser bilingüe per cohesió social”, i que l’ús del català estava per sobre dels mínims que marca el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

La polseguera aixecada no va evitar que el nou contracte programa de Ràdio Sabadell inclogués un punt que especifiqui que l’emissora ha d’emetre principalment en català, cosa que sí fa el reglament de l’ús de la llengua catalana al consistori, aprovat l’any 2000.

Davant d’aquesta situació, representants de les entitats de defensa de la llengua de Sabadell, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), Òmnium Sabadell i la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental, es van reunir dimecres amb Sánchez i el director de l’emissora, Marc Sabater, on van mostrar la seva preocupació davant la possibilitat que el nou contracte programa no prioritzi el català com a llengua vehicular i d’ús habitual a la ràdio municipal.

Durant la trobada, el regidor de Cultura es va comprometre a incloure un nou punt al contracte programa que remarqui que cal “prioritzar el català com a llengua d’ús habitual i de cohesió social a la programació de Ràdio Sabadell”.

Després de la reunió, les tres entitats van valorar positivament la voluntat de l’Ajuntament i de la direcció de Ràdio Sabadell per fer del català llengua d’ús habitual a la radio municipal, tot advertint que vetllaran pel compliment d’aquest compromís.