El corresponsal de Levante-EMV al Camp de Túria, Manel Domingo, va ser agredit aquest dijous quan cobria la declaració al jutjat de l’alcalde de Riba-roja, Francisco Tarazona, per un presumpte delicte de prevaricació en la gestió d’unes canteres.

Segons explica el diari, el batlle va sortir de la compareixença escortat pels regidors del consistori per evitar ser fotografiat, i quan el periodista va intentar captar la instantània, la regidora de Medi Ambient, Raquel Argandoña, li va clavar una plantofada a la càmera. Tot seguit, va ser el mateix alcalde qui va saccejar Domingo cridant “què collons voleu de mi?”

Groller i ofensiu

En el seu editorial d’aquest divendres, el diari assegura que l’incident és groller i “particularment ofensiu”, perquè el periodista només complia amb la seva obligació. “És incòmode suportar els insults i les desqualificacions dels que odien la premsa lliure, però ja sembla del tot intolerable que els més assilvestrats encara recorrin a la violència física”, apunta el rotatiu del País Valencià.

Segons Levante-EMV, el secretari general del PP valencià, Antonio Clemente, va ser el primer mostrar el seu rebuig a la reacció de l’alcalde de Riba-roja.

Intent de coacció

Per la seva part, la Unió de Periodistes Valencians (UPV) ja ha condemnat i rebutjat l’agressió patida per Manel Domingo. L’organització ha condemnat en un comunicat l’actitud “violenta i autoritària” de Tarazona, i considera l’actuació un “intent de coacció” a la feina del periodista i un “atac” a la llibertat d’informació.

“Després de 36 anys de democràcia, hauria de ser innecessari recordar a totes aquelles persones que ostenten càrrecs de poder que no poden impedir a un periodista prendre imatges d’un fet noticiós, ni de bon tros agredir-lo físicament”, assenyala en un comunicat la UPV.

“És del tot inacceptable que a hores d’ara encara algú es pense que abusant del seu poder pot impedir que una informació ixca a la llum”, afegeix la Unió de Periodistes.