Aquest dijous, a les 22.05 h, el programa L’altra ràdio de Ràdio 4 celebra els seus 35 anys en antena amb un especial cara al públic enregistrat a l’Espai Mandarina de Barcelona, el qual es tornarà a emetre diumenge a la mitjanit.

En l’especial participaran una vintena de col·laboradors del programa dirigit per Cinto Niqui; Jordi Roura, presentador del Club Trébol de Ràdio 4; Albert Murillo, director de Generació digital de Catalunya Ràdio; Carles Escribano, fundador de Pupgam Studios, i Román Lantarón, president de la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (FECEMINTE).

L’altra ràdio va néixer la temporada 1979-1980 com un programa dedicat a la radioafició i la radioescolta, i amb el pas dels anys ha esdevingut en un magazín divulgatiu de la cultura audiovisual, combinant la divulgació de les novetats tecnològiques amb l’interès per la història de les telecomunicacions i, especialment, de la ràdio.

Al llarg d’aquests anys, uns 1.000 professionals han parlat de la seva trajectòria i han reflexionat sobre la funció de la ràdio i la televisió. A més, s’han emès reportatges o entrevistes sobre la radiodifusió a un centenar de països, i unes 150 emissores municipals i televisions locals catalanes han passat pel programa per informar sobre les seves activitats.