L’Associació de Mitjans d’Informació ha ratificat el seu suport a la Constitució Espanyola com a “pilar bàsic” de la democràcia i la “millor garantia de convivència i llibertat”, en paraules del seu president, Javier Moll. La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va rebre dilluns una representació de l’AMI, que va lliurar una placa commemorativa com a mostra del “compromís” dels editors amb la Carta Magna.

Durant la trobada, Moll va emfatitzar que la Constitució és “un bé preuat” que s’ha de “protegir i defensar”. El president de Prensa Ibérica va assenyalar que “sense llibertat d’informació desapareixen les demés llibertat i es tanca la porta al coneixement, la pluralitat i el progrés de la nostra societat”.

La placa de l’AMI lliurada a Pastor reafirma el suport de l’entitat a una Constitució que “consagra el dret dels ciutadans a comunicar o rebre lliurement informació veraç i constitueix el pilar bàsic sobre el qual se sustenta la nostra democràcia”.

En la comitiva de l’AMI també hi havia Carlos Godó, conseller delegat de Grupo Godó; Antonio Fernández Galiano, president d’Unidad Editorial; Íñigo de Yarza, vicepresident d’Henneo; Antonio Asensio, president de Grupo Zeta; Aitor Moll Sarasola, conseller delegat de Prensa Ibérica; Alejandro Martínez Peón, conseller delegat de Prisa Noticias, o Ana Delgado, directora general d’ABC.