L’associació Editors de Revistes i Digitals (nova nomenclatura de l’APPEC, abans Associació de Publicacions Periòdiques en Català) i el Consorci per a la Normalització Lingüística repeteixen la iniciativa T’agradarà llegir en català, que arriba a la seva tercera edició. Així doncs, les properes setmanes es distribuiran gratuïtament 9.000 exemplars de 50 capçaleres de l’APPEC, però en aquesta ocasió es repartiran en 300 bars i cafeteries de tot Catalunya, mentre que en les dues anteriors edicions van ser sales de consultoris mèdics.

El programa pretén fomentar la lectura en llengua catalana i promoure el consum de l’àmplia oferta de revistes. L’objectiu és normalitzar la presència de les publicacions en aquest tipus d’establiments, i que propietaris i clients ho percebin com un valor afegit a la seva oferta.

L’elecció dels bars i cafeteries que rebran aquestes revistes l’ha fet el Consorci de Normalització Lingüística entre la relació dels que col·laboren habitualment en els seus programes de foment de la llengua.

Les capçaleres que enguany participen en la iniciativa, són: 440 Clàssica, Agrocultura, Alberes, Art-e-sans, Articles, Bonart, Cadí, Camacuc, Canvi de Mentalitat, Catalunya Cristiana, Cavall Fort, Ciutat Nova, Cucafera, Cuina, D’Estil, Descobrir, Dialogal, El Tatano, El Temps, Enderrock, Entreacte, Estris, Excursionisme, Gavarres, Guix, Guix d’Infantil, L’Avenç, Les Garrotxes, Llengua Nacional, Món Empresarial, Món Medieval, Muntanya, ONGC, Pesca d’Illes, Petit Sàpiens, Piu piu, Portella, Reporter Doc, Revista Musical Catalana, Sàpiens, Serra d’Or, Súpers, Time Out, Tiro-Liro, TopGirona, Vallesos, Valors, Vèrtex, Viure en Família i Zirkòlika.

La iniciativa es va estrenar l’any 2015 amb la distribució de 9.000 revistes de 28 capçaleres diferents a les sales d’espera de 300 centres mèdics privats de 96 localitats d’arreu de Catalunya, i es va repetir l’any passat amb la tramesa de 9.000 exemplars de 43 publicacions a 300 sales d’espera de 48 localitats, amb especial incidència a Barcelona.

En les dues primeres edicions de T’agradarà llegir en català, el 97% dels receptors va valorar molt positivament la iniciativa, segons els impulsors. A més, el 20% dels participants de l’any passat es va subscriure posteriorment a revistes de l’APPEC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram