El diari Ara celebra tres anys de vida presumint de vocació multiplataforma amb un ampli desplegament de recursos. Per a l’ocasió ha creat un web interactiu especial d’aniversari que resumeix el més destacat d’aquests tres anys integrant text, imatges, vídeos i àudio. El portal, d’accés obert, es divideix en 10 capítols: Ciberguerra, Catalunya fa via, Indignats, La gran recessió, Atur imparable, Alarma nuclear, Les cares, Què hem après, Tres anys de rècords i Som de l’Ara.

A més, l’edició impresa dedica nombroses pàgines a reflexionar sobre el futur de periodisme amb diversos articles, entrevistes i opinions de professionals. Incidint en el tema, Ara Films estrena el documental Page one: un any dins The New York Times, d’Andreu Rossi. Per la seva part, l’Ara.cat, durant tot aquest dijous, és d’accés gratuït i il·limitat per a tots els usuaris.

Finalment, a les 20 h, la sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya acull un acte de celebració conduït per Antoni Bassas i Alba Om que es pot seguir en directe al web a través de l’Ara TV. Durant l’acte es farà balanç d’aquests tres anys i es reflexionarà sobre el periodisme de la mà dels diferents caps  de secció, cadascun d’ells acompanyats per un col·laborador del diari.