A les dades corresponents al maig de l’edició en paper del diari Ara, que els propers dies ha d’emetre l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), caldrà sumar-hi 1.400 lectors més. Són els que corresponen a descàrregues de PDF, vendes online (iPad) i subscriptors de pagament de l’edició digital que no ho són de la impresa, i que des d’ara certificarà OJD.

D’aquesta manera, es fa efectiva una vella reclamació que, a més del diari català (principalment a través d’Ara Premium), també inclou a El Mundo i Expansión via la plataforma Orbyt. La certificació busca reconèixer com a venda el consum dels lectors que paguen per llegir online el mateix contingut que en paper. Per evitar duplicitats, OJD no inclou les subscripcions mixtes ni les possibles descàrregues gratuïtes.

Les dades s’oferiran mensualment –amb dues auditories a l’any–, i s’especificaran els diferents canals de difusió de cada publicació. Al diari Ara confien que els 1.400 lectors de pagament exclusivament digitals que té actualment siguin 5.000 al final de l’any.