L’Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) ha valorat positivament la iniciativa del grup popular al Senat de demanar més protecció pels menors a la televisió. Es tracta d’una moció en què es reclama al Ministeri d’Indústria que augmenti el grau d’exigència i de rigor en la imposició de sancions per la vulneració de l’horari de protecció dels menors a la televisió.

L’entitat que agrupa els consumidors del sector de la comunicació també dóna suport a la petició perquè Indústria presenti un informe anual sobre el nombre d’expedients per infraccions de la Llei General de la Comunicació Audiovisual, i de la presentació en seu parlamentària de l’informe anual de la Comissió Mixta de Seguiment del Codi d’Autoregulació de Continguts Televisius i d’Infància.

Igualment, i “en coherència” amb el posicionament que ha adquirit el grup popular al Senat, l’AUC reclama al PP que doni suport a la creació del Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA) perquè esdevingui una eina eficaç en la protecció dels menors en l’àmbit televisiu.

En la seva moció al Senat, el PP denuncia que les queixes que es presenten contra les cadenes que incompleixen el codi d’autoregulació sobre la protecció de menors a la televisió “només són acceptades en una mínima part, i les poques tramitades no suposen cap problema per a qui incompleix la normativa a causa de la mínima sanció que reben”.

En aquest sentit, el PP cita l’últim estudi fet públic per l’Observatori de Continguts Televisius i Audiovisuals (OCTA) que conclou que la vulneració de l’horari infantil (de 6 del matí a les 10 de la nit, amb franges reforçades entre 8 i 9 del matí i 5 i 8 de la tarda) afecta als temes, expressions i continguts que veuen els nens a la petita pantalla.

Cal recordar que al gener, el portaveu en matèria de telecomunicacions del el Partit Popular, Miguel Ángel Cortés, havia assenyalat que el Govern central només pretenia crear el CEMA per “tenir amenaçada la llibertat d’informació i controlar els mitjans”. L’AUC va respondre que “només des de la demagògia es pot criticar la creació del CEMA com un òrgan censor”.