L’Associació d’Usuaris de la Comunicació està en contra de l’eliminació de nou canals en obert de l’actual mapa de TDT estatal, tal com exigeix el Tribunal Suprem. Com ja va fer quan es va conèixer fa un any la sentència que anul·lava el repartiment de la TDT del 2010, l’AUC ha demanat al Govern espanyol que “tranquil·litzi” la ciutadania sobre el manteniment de l’actual oferta televisiva i “desmenteixi” la supressió de canals a causa de la sentència i del pla del dividend digital.

L’organització remarca que, malgrat les crítiques que es puguin fer, actualment hi ha accés de forma gratuïta a una “raonable varietat” de continguts generalistes i temàtics, els quals, assegura, “atenen als gustos diversos de bona part de la població i a segments de l’audiència especialment sensible, com és el cas dels menors”.

L’AUC considera que, en aquests moments de crisi econòmica, l’existència d’una oferta televisiva en obert àmplia i plural és “més que mai un bé social a protegir”. A més, troba “inacceptable” que l’esforç econòmic que ha fet la ciutadania per adaptar-se al nou entorn, no només no es compensi amb una millora del servei, sinó que el resultat final sigui una TDT “més pobre i de futur més incert”.

Finalment, l’Associació d’Usuaris de la Comunicació qualifica de “paradoxal” que, mentre l’oferta legal pública o provada “va desapareixent”, proliferin les cadenes sense llicència que emeten “continguts d’ínfima qualitat” sense que les autoritats “siguin capaces” de posar-hi fi.